טיפים לשמירה על ניקיון שעון זהב
טיפים לשמירה על ניקיון שעון זהב
שעונים עשויים זהב, כמו גם השעונים המצופים זהב, אינם נשארים יפים ומבהיקים כמו בעת שהיו חדשים, זאת היא עובדה. אבל, למרות זאת, עדיין תוכלו להאריך את חיי השעון שלכם ועל יופיו על ידי שמירה על ניקיונו. עבור שעונים, ניקיון נחשב לחשוב ביותר, מאחר וזיעה ושומנים מפרק ידכם עלולים לגרום לשינוי צבעו של השעון (כן, גם שעון זהב!) או אפילו, במקרים בהם מדובר בשעונים המצופים בזהב, לשחוק את ציפוי הזהב במשך הזמן. יחד עם זאת, עליכם להיות זהירים במיוחד בעת ניקוי שעון זהב או שעון בציפוי זהב, על מנת שלא תשרטו את הזהב, או תחשפו את המתכת שמתחת לציפוי השעונים המוזהבים. לכן, לצורך כך, יש להשתמש רק במטליות ניקיון עדינות ובחומרים שאינם אגרסיביים, לנקות בזהירות ובעדינות ולהימנע מקרצוף בנקודה בודדת.
חילקנו את המדריך לשניים:
החלק הראשון יעסוק בניקיון שעונים מצופים בזהב, ואילו החלק השני, ידבר על ניקיון שעון זהב.
הוראות פשוטות לניקוי שעון מצופה זהב
- הרטיבו פינה אחת של מטלית רכה במעט מים ונסו לנקות את השעון בפינה נסתרת. אם פעולה זו מנקה את השעון במידה מספקת ומבריקה אותו, אין צורך להמשיך הלאה לשיטות המתקדמות יותר – תוכלו לנקות כך גם את שאר השעון. אם הניקוי עדיין לא מביא את השעון למצב בו אתם רוצים אותו, עברו לשאר השלבים הבאים, ותמיד זכרו לשפשף בעדינות רבה, כך שלא תפגעו בציפוי הזהב.
- מרחו טיפה זעירה של משחת שיניים פשוטה על מטלית רכה והתחילו למרוח את הצד הפנימי (הנסתר) של הקייס המצופה זהב.
- לאחר שסיימתם למרוח בעזרת המטלית את משחת השיניים לאורך הצד הפנימי של הקייס והרצועה של השעון (כמובן, במידה ומדובר ברצועת-צמיד מצופה זהב, ולא ברצועת עור או בחומר אחר), עברו לצד החיצוני של הרצועה, והוסיפו עוד מעט משחת שיניים, אם קיים צורך בכך.
- הרטיבו מטלית נקייה חדשה במעט מים והסירו את משחת השיניים מהשעון והצמיד באמצעותה.
- הבריקו בעדינות את השעון, כשאתם טובלים מידי פעם את המטלית במים וסוחטים אותה לגמרי. המשיכו כך, עד שכל משחת השיניים מוסרת מהשעון. יבשו את השעון היטב במטלית רכה.
טיפים:
משחת שיניים רגילה, זולה ולבנה עובדת בצורה היעילה ביותר.
אם בצמיד השעון ישנן חוליות גמישות ונעות, השתמשו במקלון צמר גפן לניקוי אוזניים על מנת לנקות את החיבורים שביניהן.
אם השעון מצופה הזהב שלך מוכתם לפני שהחלטתם לנקותו, יתכן שהציפוי כבר שחוק. במקרה כזה, לא משנה מה תעשו, פעולות הניקיון הללו לא תחזרנה לשעון את המראה הזהוב המבריק.
אל תשתמשו במשחת שיניים בג'ל, ואל תשתמשו במשחת שיניים מלבינה. בחרו משחת שיניים שאינן מלבינות, כי משחות שיניים מלבינות, בדרך כלל, מכילות חלקיקים קטנים ומחוספסים השוחקים את הציפוי, ולהבדיל מזהב מוצק, ציפוי זהב עלול להשתפשף או להיסדק.
אל תשפשפו את השעון בעת הניקוי חזק מדי, ואל תשתמשו במטליות העשויות מבד גס (כמו סקוצ'ברייט, למשל).
אל תשתמשו במים רבים לניקוי השעון, במיוחד אם השעון אינו מוגדר כעמיד בפני מים.
ניקיון שעון זהב
כדי לשפר את עמידותם של שעוני זהב, משולבות בזהב מספר מתכות עמידות יותר, ככסף או נחושת. עמידותם של שעוני זהב נקבעת על ידי הקראט של הזהב ממנו הם עשויים, והוא עשוי לנוע בין 10 קראט ל-24 קראט (שהם 100% זהב טבעי, ללא מתכות נוספות). באופן הגיוני, השעונים בעלי הקראטים הגבוהים יותר הם השעונים היקרים יותר, אולם, בצורה פרדוקסלית, מאחר, והזהב לכשעצמו, היא מתכת רכה ופגיעה, ככל שאחוז הזהב בסגסוגת הינו גבוה יותר, השעון יהיה פגיע יותר לשריטות ולמכות כשהוא ענוד על פרק ידכם או, אפילו, כאשר הוא מאוחסן בקופסת התכשיטים ליד תכשיטים אחרים אשר עשויים לשרוט אותו. כאן – טיפ קטן: דאגו לאחסן את שעון הזהב שלכם, כאשר איננו בשימוש, בשקית בד רכה (התפורה מבד הדומה לבד המטליות לניקוי משקפיים) ובנפרד משאר התכשיטים.
תחזוקה מונעת
בנוסף לשריטות, כימיקלים בכללם מסוכנים לשעוני זהב, ובעיקר כלור, אשר עלול להשפיע על המצב באופן כימי. על מנת להגן על שעון הזהב שלכם, לפני כניסה או שהייה במקומות כמו בריכות שחייה, ג'קוזי או מעיינות חמים, אל תשכחו להסיר את השעון שלכם. בדרך כלל, גם אם שעון הזהב שלכם עמיד בפני מים, מומלץ להסיר אותו לפני כניסה למקלחת או לאמבטיה על מנת למנוע מהכימיקלים המצויים בסבון או בשמפו, לעמעם את הבוהק המוזהב של השעון.
טיפ: הניחו את השעון במקום בטוח כאשר אתם מזליפים על עצמכם בושם או אפטר-שייב, או משתמשים בכל תכשיר שעלול לגרום לשעון לאבד את הברק שלו.
מה אתם צריכים לדעת על ניקיון שעון זהב?
תכשיטנים ממליצים על ניקיון שעון זהב לפחות פעם בחודש, על מנת לשמור על המראה המבריק שלו.
על מנת לנקות שעון זהב, מומלץ להשתמש בתכשיר רחצה המיועד לתינוקות כשהוא מדולל היטב במים פושרים. תוכלו לנקות אותו בזהירות בעזרת מטלית עשויה בד רך ועדין, ואת המרווחים בין החוליות שבצמיד השעון, תוכלו לנקום באמצעות מברשת שיניים רכה המיועדת לתינוקות. יבשו את השעון באמצעות הברקתו במטלית בד המיועדת לכך (סוג של עור צבי), המוצעת לרכישה בחנויות התכשיטים. הקפידו לבצע גם את הניקוי וגם את הייבוש באופן יסודי.