רולקס סאבמרינר מול GMT-Master II

Gotawatch > רולקס סאבמרינר מול GMT-Master II

רולקס סאבמרינר מול GMT-Master II

רולקס סאבמרינר מול GMT-Master II

כשניים מהדגמים הספורטיביים הידועים ביותר מקרב שעוני הרולקס הספורטיביים, רולקס סאבמרינר וה-GMT-Master ליוו האחד את השני בקטלוג רולקס, מאז אמצע 1950. אמנם, בעבר הרחוק, בתחילת הדרך, הם היו שעונים שונים מאד, אולם הגלגולים האחרונים של ​​הרולקס סאבמרינר וה-GMT מאסטר (דגם 116610 ודגם 116710, בהתאמה) הם שהפכו את שני השעונים הללו לדומים להפליא. כך שההשוואה ביניהם, הייתה רק עניין של זמן, והגיעה העת לבצע אותה!

עיצוב – Submariner Ref. 116610 Vs. GMT-Master II Ref. 116710

קוטרם של שני הדגמים הוא 40 מ"מ קוטר והם משתמשים בחידוש של ה- super caseשל רולקס, בעל הלאגים (Lugs) העבים יותר, מה שמעניק לשני הדגמים מראה מודגש, עבה ועדין פחות. קייס מחודש זה הופיע לראשונה בשנת 2007 עם שעוני GMT-Master II Ref. 116710, ורק שנה לאחר מכן, הועבר גם אל קו העיצוב של רולקס סאבמרינר.

בנוסף, שני השעונים מצוידים בקראון Triplock של רולקס לעמידה משופרת מפני חדירת מים לקייס. רולקס כבר משתמשת בקראון ה-Triplock בסאבמרינר מספר שנים, בעוד דגם 116710 הוא הדגם בו שולב קראון זה בפעם הראשונה בקו השעונים של GMT-Master. למרות תוספת ה-Triplock, דגם 116710 של GMT-Master II שמר על אותו דירוג עומק צלילה של 100 מטר אותו הציע הדגם הקודם של הקולקציה.

למרות ששני השעונים מצוידים בבייזל שחור העשוי מתרכובת הקרמיקה הייחודית של רולקס, Cerachrom, הסימונים עליהם מסומנים בצורה שונה, כדי להפוך למתאימים יותר למשימות הייעודיות של כל אחד משני השעונים. סימוני הבייזל של הסאבמרינר כוללים 60 דקות בקנה מידה עם נקודה זוהרת על סימון ה-0 דקות, כך שהבייזל יכול לשמש כטיימר צלילה. לעומתו, הבייזל של GMT-Master II מסומן בסקאלת 24 שעות, אשר בשימוש יחד עם מחוג GMT מאפשרים התייחסות לאזור זמן נוסף.

מנגנון – Submariner Ref. 116610 Vs. GMT-Master II Ref. 116710

ההבדל העיקרי בין רולקס סאבמרינר דגם 116610 צוללת לבין דגם 116710 של GMT-Master II הוא המנגנון בו מצוידים שני השעונים. קולקציית GMT-Master מאז ומתמיד צוידה במחוג הרביעי, מחוג ה-GMT, על מנת לאפשר הצגת אזור זמן משני. וכתוצאה מכך, נדרש לשעון מנגנון שונה מאשר המנגנונים מסורתיים בני שלושה המחוגים ששולבו בקולקציות האחרות.

ה- Submariner Ref. 116610 מצויד במנגנון Calber 3135 של רולקס שנמצא בסביבה מאז 1988 וכמעט שלא השתנה מאז.. קאליבר 3135 הוא מנגנון תלת-מחוגי אוטומטית קונבנציונלי עם קומפילציית תאריך, אשר שימש בקולקציות השונות של שעוני הגברים של רולקס במשך יותר מ-25 שנים.

דגם 116710 של GMT-Master II זכה במנגנון Caliber 3186, אשר כולל גם קומפילציית תאריך, וגם מחוג שעה המתכוונן באופן עצמאי. למרות שכל קווי GMT-Master ישנו תמיד מחוג GMT רביעי, שעוני GMT-Master II של רולקס מאפשרים למחוג השעה המסורתי להיות מכוון בנפרד ממחוג ה-GMT, מה שמאפשר לבעלי שעון כזה להתייחס לשלושה אזורי זמן נפרדים סימולטנית, בעת השילוב בין הבייזל המסתובב בן 24 השעות למחוג ה-GMT.

הבדלים פחות בולטים לעין – Submariner Ref. 116610 Vs. GMT-Master II Ref. 116710

למרות הדימיון הוויזואלי החיצוני הבולט מאד בין רולקס סאבמרינר לבין GMT-Master II, אין ספק כי וריאציות המפתח שהזכרנו בפסקאות הקודמות מסייעות להבדיל בין שני הדגמים השונים, ולשייך אותם, כל אחד לליין שונה של שעונים ספורטיביים של רולקס. המנגנונים השונים, הבייזלים ומספר המחוגים, הם האזורים הבולטים בהם שני השעונים נבדלים זה מזה, אולם יש גם הבדלים מינוריים יותר, המסייעים להגדיר את שני השעונים ולהבדילם זה מזה.

למרות ששני השעונים דומים להפליא וחולקים את אותו קראון Triplock, לדגם 116610 של הסאבמרינר ישנו דירוג לעומק צלילה של 300 מטרים, בעוד שדגם 116710 של GMT-Master II מדורג רק לעומק צלילה של 100 מטרים. אחד הגורמים שעשויים להיות אחראים חלקית על דירוג העומק הגדול יותר של הסאבמרינר הוא המבנה העבה והקמור יותר שלו, אשר מותאם טוב יותר לעמוד בלחצים הקיצוניים הקיימים עמוק מתחת לפני השטח של האוקיינוס.

בעוד ששני השעונים מצוידים בדור האחרון של צמיד האויסטר של רולקס, הן סגנונם של האבזמים והן ליטוש החוליות של הצמידים שונים זה מזה בשני הדגמים. למרות ששני התופסנים שבצמידי האויסטר כוללים את מערכת הבטיחות של רולקס (Oysterlock), הצמיד של הסאבמרינר מצויד במערכת ההרחבה של Gllexock של רולקס לשימוש על חליפת צלילה. בנוסף, החוליות המרכזיות בצמיד ה-GMT-Master II זכו בגימור מבריק, ואילו הצמיד של הסאבמרינר מאט לחלוטין בגימור סאטן.

לבסוף, גם מחוג ה-24 שעות וגם שמו של ה-GMT-Master II על לוח המחוגים מסומנים בצבע ירוק, התואם לצבעי המיתוג של רולקס. הסאבמרינר, מנגד, שומר על פרופיל הצבע האיקוני, השחור והלבן שלה, אשר מסייע להבדיל וויזואלית מייד בין שני השעונים ומאפשר לכל אחד מהם להיות בעל תדמית וזהות אינדיווידואלית וייחודית משלו.

לסיכום

מאז ומתמיד רולקס סאבמרינר ו-GMT-Master נחשבו לשעונים שהוצעו יחד בקטלוג רולקס. יחד עם זאת, האיטרציות האחרונות של שעוני ספורט אגדיים אלה, הביאו את שני הליינים שלהם קרוב יותר מאשר אי פעם בעבר. למרות ששני השעונים, למעשה, שונים מאד בכל הנוגע למנגנונים ולמטרות הייעודיות שלהם, האסתטיקה הכללית שלהם דומה כל כך, שהבחירה בין שניהם היא באמת עניין של התאמת השעון לצרכים ולסגנון החיים של האדם הספציפי הבוחר ביניהם.

Share with

התחילו להקליד ולחצו ENTER לחיפוש

Shopping Cart

אין מוצרים בסל הקניות.