שעוני שופארד
שופארד מוכרת כיום כיצרנית שעוני יוקרה שוויצרית וגם יצרנית תכשיטים. למעשה נוסד המותג בשנת 1860 על ידי לואיס יוליס שופארד. עד אז הוא עסק בייצור תכשיטי נשים וגם שעוני כיס. כעבור מאה שנה, בשנת 1963 עברה הבעלות על המותג ידיים והיא נמכרה לקרל שופל. קרל שופל היה באותו זמן יצרן שעונים בגרמניה, ועד היום מחזיקה משפחת שופל בבעלות על החברה.
כעת נלמד מעט אודות המותג הנחשב:
שופארד – מאז ועד היום
קצת היסטוריה
כאמור האדם שהקים את החברה היה לואיס יוליס שופארד אשר הבין כי יהיה רווחי יותר לעסוק בייצור שעונים מוגמרים ולא להסתפק רק בייצור של מנגנונים לשעונים. בשנת 1860, הוא הקים את החברה L.U.C Manufacturing. לואיס יוליס שופארד נפטר בשנת 1915 וניהול החברה עברה לידיו של בנו פול – לואיס שניהל את בית העסק יחד עם בנו (הנכד של לואיס יוליס שופארד) פול אנדרה. יחד הם ניהלו את החברה ביד רמה כאשר עיקר ההתמחות שלהם הייתה ייצור שעוני נשים וכן ייצור שעוני כיס.
בשנת 1921 העביר פול – לואיס שופארד את החברה שהייתה באותו זמן בעיר סונוילייר אל עיר גדולה יותר – צ'ו דה פונדס. לאחר שנים ספורות כאשר החברה כבר מנתה כמאה וחמישים עובדים, עברה החברה לעיר ג'נבה. היה זה בשנת 1937.
בעקבות המעבר לג'נבה, התאפשר לחברה לקבל את חותם ג'נבה (Geneva Seal) הנחשק על המנגנונים אותם הם ייצרו.
חותם ג'נבה ניתן לקבל אך ורק על מנגנונים של שעונים אשר מיוצרים בקנטון של העיר ג'נבה.
בשנת 1943 לקח לידו פול אנדרה שופארד – נכדו של המייסד את ניהול העסק . לאחר כעשרים שנה בשנת 1963 החליט הנכד למכור את העסק לקארל שופל השלישי – אדם שהיה באותו זמן יצרן שעונים וצורף בגרמניה. הנכד החליט לעשות את המעשה משום שלא היו לו ילדים שיוכלו להמשיך אחריו את ניהול החברה.
שופארד – היום
משרדי שופארד ממוקמים כיום בשוויץ בעיר ג'נבה. אך מלבד זאת יש לחברה שלוחה נוספת בפלורייר וכן בקנטון נוישטל הנמצאים גם כן בשוויץ. במקומות הללו מייצרת החברה מנגנונים לשעונים.
כיום מעסיקה חברת שופארד צוות גדול של עובדים ברחבי העולם כאשר מדובר בכאלפיים עובדים בכל רחבי הגלובוס. 900 מתוכם מועסקים בשוויץ.
הדגמים המובילים של שעוני שופארד
ישנם כמה וכמה דגמים מובילים בשעוני שופארד. נפרט שניים בולטים.
שופארד מילה מיליה זהב 18 קראט 16/1252 CHOPARD MILLE MIGLIA SOLID GOLD
הדגם שופארד – המילה מיליה – Mille Miglia קרוי על שמו של מרוץ אלף המיילים. זה היה אחד המרוצים המפורסמים ביותר בעולם אשר התרחשו באיטליה בשנים שבין 1927 לשנת 1957. המרוץ חודש שוב בשנת 1977 והוא כונה אז 'ראלי למכוניות אספנות'. כיום פתוח המרוץ רק למכוניות אשר אלו השתתפו בעבר גם במרוצים המקוריים.
בשנת 1988 הוצג לראשונה ה'מילה מיליה' להנצחת המרוץ. מאז מיוצר הדגם הייחודי שמנציח את הייחודיות שישנו באותו מרוץ.
מאותה שנה הפך שופארד המותג להיות הספונסר הרשמי של המרוץ.
בשנת 1977 קבל הדגם לראשונה בהיסטוריה של את ההסמכה של אותה סדרה למנגנון בייצור עצמי של שופארד. לאחר זמן קצר קבלו המנגנונים כולם את ההסמכה של COSC ואז הם הוכרו והצטרפו ל'מועדון' של החברות המוכרות והגדולות.
החל משנת 2000 החלה החברה להשקיע בייצור מיוחד של שעונים עבור האנשים אשר מתחרים במרוץ. מדובר במהדורה נפרדת אשר יוצרה במיוחד עבור המתחרים בשונה מהגרסה שיוצרה עבור הציבור הרחב.
מנגד התקבלה החלטה בחברה לשמור על המיתוג של המילה מיליה ועל כן היא החלה לייצר אותה אך ורק במהדורות מוגבלות.
קיימות גרסאות נוספות מלבד הדגם של הפלדה אל חלד. כך ישנם דגמים המיוצרים טיטניום, ישנם כאלה בצבעי זהב לבן, ישנם שעונים בצבעי רוז גולד ועוד.
משנת 2014 החלה החברה להוסיף את הכיתוב Competitor על גבי השעונים אשר אלו מיועדים בייחוד עבור המתחרים. אם נתקלתם בשעון כזה, דעו כי עליתם על גרסה נדירה מאוד מהמילה מיליה המוכר.
במשך 30 השנים האחרונות מנציח השעון מילה מיליה את אירוע המרוץ הייחודי.
שופארד סופרפאסט 161276-5003
כאשר מדובר בבחירה של שעון יש לנו בדרך כלל כמה וכמה התלבטויות. פלדה או זהב, רצועת עור או רצועת מתכת, מכני או קוורץ, שעון צלילה או שעון ללא אפשרות צלילה ועוד ועוד. אך ניתן לקבוע מעבר לכל ספק כי הדילמה בין שעון גדול לבין שעון קטן זוהי דילמה שמלווה אותנו תמיד.
אז נכון שכאשר מדובר ביוקרה ואיכות אין לגודל הרבה מה לומר אך בכל זאת, רבים רוצים שהשעון שלהם יהיה הכי מרשים, הכי גדול ועם הכי הרבה נוכחות. כדי שאף אחד לא יפספס את היוקרה הזוהרת שעל פרק ידם.
CLASSIC RACING – SUPERFAST – זה הדגם שעונה על הקריטריונים. מדובר בשעון שבהחלט לא תוכלו להישאר אדישים אליו. מדובר בשעון גדול ומרשים שיש הרבה מה לראות בו. גוף השעון הוא בקוטר של 45 מ"מ והוא גם עבה במיוחד. 1.6 ס"מ. הוא מורגש היטב על היד בשל הגודל והמשקל שלו. אך יודעי דבר טוענים כי זה שווה את המאמץ… מדובר בשעון העשוי זהב 18 קראט גב השעון הינו אטום כך שאי אפשר לצפות במנגנון. האם זה יתרון או חסרון? תלוי את מי שואלים. חוץ מזה מדובר בשעון שהוא עמיד במים עד עומק של 100 מטרים עבור אנשים שינסו לצלול עם הנכס היקר על היד.