רצועה לשעון רולקס – עור או מתכת?
בעוד שבנוגע לקייס, לוח המחוגים והבייזל של שעוני רולקס ניתן להתווכח על מידת תשומת הלב שהם מושכים, אף שעון רולקס לא נראה מושלם ללא צמיד מתכת או רצועת עור. למעשה, היינו אף מרחיקים לכת וכותבים, כי שינויה של הרצועה משנה את מראהו של שעון הרולקס לחלוטין, מה שאינו בהכרח נכון בנוגע לחלקים אחרים של השעון.
רולקס לוקחת את הרצועות והצמידים שלה ברצינות רבה. הם אינם פרט קטן וזניח שנוסף כלאחר יד, אלא חלק אינטגרלי בדגמי השעונים המפורסמים שלהם. לדוגמה, כינויו המפורסם רולקס של שעון ה- Rolex Day-Date הוא President, נובע, בין השאר, בשל הצמיד האלגנטי שלו. החלק האחר נובע מכך שמדובר בשעון היוקרתי המלווה אינספור מנהיגים פוליטיים ומובילים עסקיים.
רולקס – צמידים, רצועות ועוד
דברו עם כל מעריץ רולקס מושבע והוא יאמר לכם עד כמה נוחים ואיכותיים הם צמידי המתכת של רולקס, אבל מצד שני, גם רצועות העור שלה נחשבות לכאלה. בנוסף, לא רק שרולקס עמלה ומקפידה לעבוד ולשפר ברציפות את הצמידים והרצועות שהיא כבר הוציאה, היא מציגה חדשים כל הזמן. למשל, רק לפני שנתיים חשפה צמיד חדש לגמרי, ה-Oysterflex. מרכיב כל כך חשוב בשעון ראוי לתשומת לב מיוחדת, לכן, פנו לכם מעט זמן וקראו את המדריך האולטימטיבי שהכנו עבורכם לחלק המשמעותי כל כך בשעון הרולקס שלכם.
צמיד רולקס Oyster
נתחיל עם צמיד הרולקס הנפוץ ביותר – צמיד ה-Oyster, המאופיין על ידי מבנה חוליות שטוח בשלושה חלקים. צמיד זה, אגב, נחשב לבעל מספר הוורסיות הגדול והמגוון ביותר בצמידי רולקס. זהו הצמיד הנבחר ללוות דגמי שעוני ספורט מפורסמים מבית רולקס כמו ה- Submariner וה-Daytona, כמו גם דגמי שעוני רולקס תכליתיים מעט פחות, כמו ה- Datejust וה-Oyster Perpetual.
בנוסף להיותו של צמיד זה הצמיד המבוקש הנפוצה ביותר, צמיד רולקס Oyster הוא גם בעל מגוון הדגמים הרב ביותר ומגיע במגוון חומרי גלם, מרקמים וצבעים. תוכלו לקבל אותו בנירוסטת 904L מחוספסת, בשני גוונים, בזהב 18Kמוצק, ואפילו בפלטינה 950. בנוסף, את אם כבר דיברנו על זהב, אז האופציות כוללות זהב 18k צהוב, 18k לבן וגם אברוז ורדרד.
אבל כאן לא מסתיימת הוורסטיליות של צמידי הצדפה, כי, כמובן, ישנם גדלים שונים של צמידים – בהתאם לשעון. מהשעונים הקטנים יותר, המתאימים לדגמי ה-Lady-Datejust, ועד לדגמי הטייסים של ה- GMT-Master ולדגמי ה-Deepsea הענקיים המיועדים לצוללים, נראה כי אין דגם של שעון רולקס שיופיו אינו ממוקסם על ידי צמיד זה. כמובן שכל אחד מדגמי הצמידים שהזכרנו מותאם לייעודו של השעון אותו הוא מלווה. למשל, את שעוני הצלילה של רולקס – ה-Submariner, Sea-Dweller וה- Deepseaמלווים בצמידי צדפה מושקעים אף יותר מהרגילים, כדי להתאימם ללבישה מעל לחליפת הצלילה רטובה. הצמידים בדגמים הללו מלווים בסדר בטיחותי מסוג Oysterlock ומערכת הרחבה מסוג Glidelock המאפשרת הארכת הצמיד במרווחים של 2 מ"מ (עד להארכה של 20 מ"מ ב-Submariner, ו-27 מ"מ ב- Sea-Dweller וב-Deepsea).
צמיד רולקס Jubilee
צמיד ה-Jubilee עשה את הופעת הבכורה שלו ב-1945, כשהוא מלווה את שעון ה- Datejust החדש שיצא אז. מבנה הצמיד כולל שורות בנות חמישה חלקים – שלוש חוליות קטנות, כשמצידיהן שתי חוליות גדולות יותר. הבדלי הגודל בין החוליות בולטים במיוחד בדגמי ה-Rolesor, כאשר החוליות הפנימיות עשויות זהב צהוב או זהב Everose.
הצמיד גמיש מאד, מה שהופך אותו לנוח לענידה. למרות שניתן להשיג את שעוני הספורט הווינטג'יים של רולקס (כמו הדייטונה וה-GMT-Master והדייטונה) עם צמיד כזה, כיום, רולקס מייחדת את צמיד ה-Jubilee לדגמי Datejust השונים. צמיד ה-Jubilee מצויד ב-Crownclasp מקופל, אשר פותח את הצמיד וחושף את להבי הקיפול. צמצום הסגר ואחיזתו מאפשרים לדוגמת הצמיד המורכבת לפעול בצורה חלקה ואלגנטית.
צמיד רולקס President
צמיד ה- Presidentהוצג לראשונה עם דגם Day-Date בשנת 1956. סימן ההיכר שלו – שורות בנות שלוש חוליות מעוגלות, הופך אותו למזוהה מייד ולמבוקש מאד. רולקס מעולם לא ייצרה את דגם הצמיד הזה ממתכות אחרות (כמו פלדה, למשל), מה שמשאיר אותה עם הזהב הצהוב, הזהב הלבן, זהב האברוז והפלטינה. אם אתם מתעקשים לקחת את הרושם צעד נוסף קדימה, גם צמידי יהלומים מדגם זה לא יקשה עליכם לאתר.
כמו שהזכרנו קודם, דגם צמיד זה ייחודי לדגמי ה- Day-Date של רולקס בקוטרים השונים, כמו גם לדגמי הנשיים של Day-Date. שעוני Day-Date שצמודים לצמיד מסוג זה, מכונים, באופן הגיוני למדי, Lady President.
רצועת עור
למרות שרולקס מפורסמת בעיקר בשל צמידי המתכת שלה, ענקית השעונים השוויצרית בהחלט תרמה את חלקה גם בקטגוריית רצועות העור. למעשה, דגמי רולקס המוקדמים הגיעו דווקא עם רצועות עור, כולל דגמי שעוני ה-Oyster. הופעתם של דגמי הרולקס הייעודיים, כמו ה-Explorer, ה-Submariner, ה- Milgauss וה-GMT-Master, שינתה את המאזן והיא זו שהביאה לצמידי המתכת את הדומיננטיות לה הם זוכים בקטלוגים של רולקס. מצד שני, בתור הליין הקלאסי והאלגנטי של רולקס, שעוני Rolex Cellini, גם כיום, כמעט תמיד ילוו ברצועת עור.
בתחילת שנות ה-2000 חשפה רולקס מספר דגמים מיוחדים בזהב לבן של הדייטונה, אשר כללו לוח מחוגים צבעוני ואפילו רצועות עור צבעוניות יותר מאלה שאנחנו מזהים עם רולקס. שעונים אלה כונו "דייטונה ביץ'" והקולקציה התוססת לוותה ברצועות עור אקזוטיות בצבעים ורוד, טורקיז, ירוק וצהוב. נוסף עליהם, ישנם מספר דגמי רולקס מודרניים המזוהים גם עם רצועות עור כמו ה- Sky-Dweller, Daytona, Day-Dateו- Datejust. למשל, קולקציית Day-Date 36 שוברת את הרצינות הרולקסית הידועה, בלוחות מחוגים ורצועות עור צבעוניות, בגוונים כמו ירוק, כחול, שוקולד ובורדו. אבל חברה כמו רולקס לא תפספס את ההזדמנות להותיר חותם אלגנטי גם בשעון צבעוני, ואת זה, היא עושה בקולקציה זו באבזם Crownclasp זהב מאובטח.