כיצד מנקים שעוני יד לנשים
כיצד מנקים שעוני יד לנשים?
מאז המצאת השעון האישי הראשון ועד ימינו, השתנו דברים רבים. השעון (אז, שעון הכיס) היווה את הדרך מיידית והיעילה עבור האנשים כדי לדעת מה השעה, וזה, מבלי שיצטרכו ללכת לכיכר העיר ולבדוק בשעון הגדול המצוי בבית בעירייה. השנים חלפו, כיום, יש לנו המון דרכים אחרות לדעת מהי השעה, אבל שעוני היד ממשיכים ללוות אותנו בנאמנות חסרת פשרות. על מנת לגמול להם על הטאץ' שהם מוסיפים ללבושנו או על הרושם שהם עושים (במיוחד מותגים יוקרתיים, כמו רולקס, פטק פיליפ, אודמר פיגה ועוד מותגים איכותיים), אנחנו צריכים לשמור עליהם נקיים ומרשימים.
איך מנקים שעוני יד לנשים, לגברים ולילדים?
ישנם שני חלקים לשעון אותם יש לנקות – פני השעון – "הזכוכית" (שבימינו, לא תמיד עשויה זכוכית באמת, אבל ממשיכים לקרוא לה כך) הבאזל, ואת הרצועה שלו.
ניקוי פני השעון
כדי לנקות את זכוכית שעון, מלאו צלוחית במים חמימים ובמעט חומר ניקוי עדין כמו שמפו לתינוקות או סבון ללא סבון. טבלו מטלית עור צבי או מברשת שיניים רכה במי סבון, ונקו בעדינות את החלק העליון של השעון. אתם לא צריכים ללחוץ או לקרצף במרץ, המטרה היא רק לשחרר ולהסיר את הלכלוך והאבק היומי שנאספו על פני השעון שלכם.
- אם פני השעון שלכם מכילים קריסטלים, חריטות או פיתוחים, טפלו בהם באמצעות צמריר אוזניים הטבול במי הסבון – וגלגלו אותו על פני השעון בעדינות רבה, אין צורך לפגוע בשעון תוך כדי ניקויו.
- אם יש לכם שעון וינטג' קחו אותו לצורף לצורך הניקוי או לבעל מקצוע אחר המתמחה בתכשיטים מיוחדים. שעונים רבים שנוצרו בתחילת המאה ה -20 מכילים רדיום, אשר עלול להיות קטלני.
- אל תנסו להסיר את זכוכית השעון כדי לנקות את לוח המחוגים, ספק רב אם החלק הזה מלוכלך וזקוק לניקוי. במידה וכן – אל תתפתו לעשות זאת בעצמכם, אלא קחו את השעון לשען לצורך הניקוי.
ניקוי רצועת השעון
שיטת ניקוי רצועת השעון תלויה בחומר ממנו היא עשויה. עור, נירוסטה, ניילון וגומי הם חומרי הגלם הנפוצים לרצועות שעוני יד. מומלץ לפרק את הרצועה מהשעון לפני ניקוי, כך שתוכלו לנגב אותה ביסודיות מבלי לפגוע בפני השעון או בקייס שלו.
רצועות עור – רצועות שעונים עשויות מעור (כולל עורות בעלי חיים כפרה, יען או תנין) יש לנגב עם מטלית לחה. תוכלו להוסיף טיפת של סבון נוזלי על הבד, במידה והרצועה מלכלכת במיוחד או שהיא מריחה לא טוב. ייבשו בעדינות את רצועת העור במטלית נקייה לפני החיבור מחדש לקייס. רצועות שעוני יד לנשים עשויים מעור רגיש יותר לנזק מזיעה, לחות או בושם מאשר רצועות מתכת, כך שכדאי בסוף כל יום לנגב את הרצועה בעדינות במטלית יבשה, כדי להסיר את הזיעה/הבושם שהצטברו במהלך היום.
רצועות מתכת – רצועות עשויות מתכת, כמו נירוסטה, כסף, זהב ואחרים, עלולות להחליד (כן, אנחנו מודעים לעניין ה"אל-חלד, ובכ"ז!). נירוסטה נקראת "אל חלד" כי יש לה שכבת תחמוצת המכסה אותה. שכבה זו עלולה אף היא להחליד בעת מחסור בחמצן, לכן, כדאי לוודא השעון שלכם חשוף לאוויר, כאשר אתם לא עונדים אותו. המלח שבזיעה שלנו עלול לגרום לרצועות מתכת להחליד, כך שכדאי לנקות אותן במברשת רכה ובמי סבון חמימים. רצועת השעון צריכה להתייבש לחלוטין לפני שתענדו אותו שוב.
רצועות שעונים עשויות ניילון – רצועות ניילון קלות למדי לניקוי, אתם פשוט יכולים לצרף אותן לסבב הכביסה הבא שלכם (כמובן, תוך ההקפדה על אחסון בשקית רשת נפרדת, על מנת שהאבזם לא יזיק לשאר הכביסה).
רצועות עשויות גומי – הנה ההפתעה! חשבתם שגומי הוא חומר עמיד ובלתי ניתן להריסה, ובכן… רצועות גומי זקוקות לטיפול דומה לזה של רצועות המתכת – מי סבון חמימים ומברשת. רכה. גומי, למעשה, סופג זיעה ושמנים, ואם איננו מנוקה ומתוחזק כראוי, הוא עלול לפתח סדקים ולהישבר. טובלים מברשת שיניים רכה במי סבון חמימים ומעבירים אותה על כל הרצועה (בחלק החיצוני וגם בזה שנוגע בגופנו), שוטפים במים נקיים ומניחים לרצועה להתייבש, לפני שעונדים את השעון שוב. אם אתה עונדים את השעון שלכם בבריכה או בים, הקפידו לשטוף אותו מיד לאחר מכן. תוכלו גם להשתמש בחומר המגן על גומי כדי לשמור על רצועה רכה וגמישה וכדי לסייע במניעת סדקים.
בשורה התחתונה
כל הניקוי בעולם לא ישנה, אם לא תאחסנו את השעונים שלכם כראוי. הרבה שכיות חמדה וינטג' אמיתיות נהרסו על ידי עובש, וקורוזיה, כי היו חבויות בתוך תיבת תכשיטים לחה ואפלה או ארון נידח במשך שנים, לפני שערכן האמיתי התגלה. השתמשו בתיבה המתאימה לאחסון שעונים לתקופה ארוכה, והימנעו מקיצוניות של חום, קור או לחות. שעונים הם מכשירים מדויקים ועדינים! שמרו על השעון שלכם כיום (וזה כולל ביטוח ייעודי לשעונים!), והוא עשוי להיות אוצר לנצח, לא רק מבחינה נוסטלגית או סנטימנטלית, אלא גם פיננסית. באופן אירוני, הזמן החולף איננו עושה טוב לשעונים שלנו ואף עלול לפגוע ולפגום בהם, כך שניקוי קבוע, שמירה שוטפת עליהם ואחסון נכון, יכולים להעניק להם את חיי הנצח שמגיעים להם, על חלקם בהיסטוריה, ועל מה שהם נותנים לנו בחיי היומיום.
- כתבה מומלצת: כיצד לבחור שעון זהב לאישה?
- כתבה מומלצת: כל מה שאת צריכה לדעת על שעוני יד שניה לנשים
ליעוץ מקצועי, הצעות מחיר ועוד, פנו אלינו – גוטהלף ע. שעונים.