בקיאים בחומר: מותגי שעונים לגברים שחשוב להכיר
עד לפני כעשרים שנה, שעונים מילאו פונקציה מסוימת מאוד. כיום מדובר באקססוריז מלאי גלאם, סמלי סטטוס, זהות של עושר ויוקרה, ולעתים קרובות, גם נכסי ירושה המועברים מדור לדור. מתעניינים בהורולוגיה? להלן כמה מותגי שעונים לגברים שהם המובילים בשוק כיום
מאות שנים לפני המצאת הסמארטפונים, שעוני יד מילאו פונקציה מעשית ביותר, ככלים מכניים יעילים לתצוגת זמן. מאז, הם התפתחו להיות הרבה יותר מסתם מכשיר קטן שמראה את השעה. מדובר באקססוריז מלאי גלאם, סמלי סטטוס, סמל לעושר ויוקרה, ולעתים קרובות, גם נכסי ירושה המועברים מדור לדור. מתעניינים בהורולוגיה? להלן כמה מותגי שעונים לגברים שהם המובילים בשוק כיום, וכדאי להיות בקיאים בהם.
קרטייה
לואי-פרנסואה קרטייה הקים את מותג התכשיטים בפריז בשנת 1847. שבעים שנה לאחר מכן, המציא נכדו לואי קרטייה את שעון הטנק המפורסם, שעוצב על פי טנק צבאי. בהמשך, השיקה החברה עוד כמה דגמי שעונים איקוניים, כאשר אחד הידועים בהם הוא Baignoire Allongée.
BLANCPAIN
חברת בלנקפיין, שנוסדה בשנת 1735, נהנית מההבחנה המוערכת של מותג השעונים העתיק ביותר ששרד בעולם. בשנות ה-50, היא הציגה את שעוני הצלילה Fifty Fathoms, אשר נוצרו בשיתוף פעולה עם השחיינים הקרביים של הצי הצרפתי ועד מהרה הפכו לסטנדרט בקרב חיילי חיל הים האמריקאי.
VACHERON CONSTANTIN
Vacheron Constantin הוא בין יצרני שעוני היוקרה הוותיקים בעולם. בדומה לשאר יצרניות השעונים המובילות בעולם, החברה נוסדה בז'נבה שבשוויץ, על ידי ז'אן-מארק ואצ'רון בשנת 1755. השעונים, הידועים בקומפליקציות הנרחבות שבהם, נענדו על פרקי הידיים של דמויות מפורסמות כמו נפוליאון בונפרטה והארי טרומן.
Panerai
חברת השעונים, שבמקור נקראה Officine Panerai, נוסדה בפירנצה בשנת 1860. יצרנית השענים האיטלקית הזו התפרסמה בשל המארזים הנועזים והספורטיביים שהשיקה. תפקידה הראשון, כספקית הרשמית לצי המלכותי האיטלקי, לצד השותפות שלה עם חברת המכוניות היוקרתית, פרארי, מהוות יחד ערבות לכך שהשעונים של Panerai מגלמים את יצירת האומנות האיטלקית הטובה ביותר.
BREITLING
חברת ברייטלינג, שנוסדה ב-1884, ידועה במיוחד כחביבה על טייסים – המותג אפילו חבר לסקוט ומארק קלי, התאומים היחידים שהגיעו יחד לחלל, ומעסיק צוות של טייסים שמטיילים ברחבי העולם ומבצעים תרגילי אקרובטיקה באוויר, בתוך המטוסים כמובן. ממש כמו שאנחנו מכירים ממטס יום העצמאות של חיל האוויר.
ROLEX
נכון, כנראה שלא תמצאו יצרנית שעונים שפחות זקוקה להצגה ולהיכרות מאשר חברת רולקס. זהו מותג ששמו מהדהד מעבר לגבולות התעשייה הזו. הוא שם נרדף ליוקרה ולאיכות, הוא נוצר בחובו מורשת ששום סכום כסף, ספין שיווקי או פעלולי יחסי ציבור לא יכולים לייצר, ובמילים אחרות, חברת רולקס שולטת בטריטוריה שלה ולא מומלץ לנסות להתחרות בה. קרב אבוד מראש. מתישהו במהלך העשור האחרון, השתנה המותג שהוקם על ידי הנס ווילסדורף הנחוש, בשנת 1905. זה כבר לא מותג שעונים, אלא תופעה. הכללים אינם חלים על יצרנית השעונים הבלתי מעורערת הזו. כשזה מגיע למגרש הזה, לרולקס יש יתרון מובהק ובלתי מנוצח: היא כתבה את ספר החוקים.
רולקס היא יצרנית שעוני היוקרה המובילה בעולם, המייצרת למעלה מ-2,000 שעונים ביום, המהווים מחזור מכירות של למעלה מ-7 מיליארד דולר בכל שנה. החברה, הממוקמת בשווייץ, מייצרת, נותנת שירות ומפיצה שעוני יד תחת המותג רולקס וטיודור, באמצעות סוחרים מורשים. היא נוסדה, כאמור, בשנת ,1905 על ידי הנס ווילסדורף ואלפרד דייויס בלונדון, אנגליה, ולאחרונה דורגה במקום ה-57 במותגים החזקים בעולם. השם המקורי של החברה היה ווילסדורף ודיוויס, ובשנת 1919 הועברו הפעילות לז'נבה, שוויץ. המותג מייצר היום אייקונים בתעשייה כמו Rolex Submariner, Daytona ו-GMT-Master, ומתחרה בחברות שעוני יוקרה מובילות אחרות כמו Patek Philippe, Omega ו- Panerai ונותן חסות לאירועי ספורט גדולים רבים בטניס, גולף, יאכטות ומירוצים. במילים אחרון, כשאתם רוכשים או עונדים שעון רולקס, מדובר בהרבה יותר משעון יד.
Patek Philippe
כשמדובר באומנות ללא דופי, עיצובים פורצי דרך והיסטוריה עשירה של המצאות שעונים בז'נבה, אין ספק שמדברים על פאטק פיליפ. החברה החלה את מורשתה במאה התשע עשרה, כאשר נוסדה על ידי אנטואן נורברט דה פאטק ואדריאן פיליפ, והיא מתגאה, ובצדק, במסורת של חדשנות שכבר רשמה על שמה למעלה ממאה פטנטים. המותג ידוע בשעונים בעבודת יד ובהרכבה מוקפדת במיוחד ביד אומן, מה שמבטיח שכל שעון ושעון הנושא את שמו, הוא בהכרח בסטנדרטים הגבוהים ביותר.
עוד בטרם השניים חברו זה לזה בשותפות מוצלחת, גם פאטק וגם פיליפ חוו כל אחד במסע משלו בתחום ההורולוגיה. בשנת 1839, אנטואן נורברט דה פאטק יהקים חברה יחד עם פרנסואה צ'אפק והשיק את Patek, Czapek & Cie, קודמו של המותג Patek Philippe. השותפות נמשכה שש שנים, כשהם יצרו יחד מספר פיצ'רים יוצאי דופן. לאחר שהשותפות שלהם התפרקה ב-1845, הלך איש איש לדרכו, אך שניהם המשיכו לייצר שעונים בהתאמה.
בינתיים, ז'אן אדריאן פיליפ הפך להיות מוכר ככוח מניע בכל הנוגע להמצאות שלו, והוא קיבל מדליית ארד על מערכת הליפוף והגדרת היד ללא מפתח בתערוכה התעשייתית בפריז. הוא הגיש בקשה לפטנט על עיצוב זה ומשך את תשומת הלב של רבים, כולל המלכה ויקטוריה.
בשנת 1851, שני יצרני השעונים שילבו כוחות והקימו את המותג Patek, Philippe & Ce- Fabricants à Genève, מה שהיווה את הסנונית הראשונה של המותג שאנו מכירים כיום. הקריירה שלהם נמשכה עשרות שנים, והם המשיכו לספק שעונים לבני מלוכה ואריסטוקרטים, בין היתר. בין הפטנטים החדשים שפיתחו השניים עבור שעונים נרשמו מווסת דיוק, מנגנוני לוח שנה נצחיים עבור שעוני כיס והכרונוגרף הכפול הראשון. השאר, כפי שאנחנו יודעים, היסטוריה…