יוקרה לא יקרה: מהו שעון רולקס הכי זול?
מכיוון ששעוני רולקס הם פריטי יוקרה, אין זה מפתיע שהם בדרך כלל מגיעים עם תג מחיר גבוה במיוחד. עם זאת, לא כל שעוני הרולקס מגיעים עם מחיר זהה. בעוד ש-Rolex Submariner ו-Sea-Dweller הם שעוני צלילה, אחד עולה באופן ניכר יותר מהשני. בנוסף, המחירים של שעוני רולקס עלו משמעותית בשנים האחרונות, מה שהציב דגמים אהובים רבים מחוץ לתקציבים של אספנים רבים. לצד זה, לא כל שעוני רולקס עולים הון תועפות, ועדיין יש מספר דגמים פנטסטיים זמינים, גם וינטג' וגם מודרניים, שניתן להוסיף לאוסף שלכם בהשקעה סבירה באופן מפתיע.
מה אתם מקבלים במחיר של שעון רולקס?
כאשר אתם רוכשים שעון רולקס אתם מקבלים שעון יד שוויצרי מכני באיכות גבוהה שלא רק נושא שם מותג המוכר בעולם, אלא גם בנוי להחזיק מעמד לאורך דורות. שעוני רולקס הם לא רק יוקרתיים אלא גם פרקטיים. הם מצוידים בדרך כלל באלמנטים ותכונות שימושיים ולא גחמניים. עם זאת, אם אתם יודעים היכן לחפש ואילו דגמים להוסיף לרשימה שלכם, אתם יכולים לעשות רכישה משתלמת ושווה המיוחד על ידי רכישת רולקס בבעלות מוקדמת.
מהם הדגמים הזולים ביותר שקיימים?
שעון הרולקס הזול ביותר באתר החברה הוא ה-Oyster Perpetual, הנמכר בין 5,300 ל-6,150 דולר, תלוי באיזה גודל מארז תבחרו. זהו שעון הרולקס עם הייצור הנוכחי המשתלם ביותר, מכיוון שהוא מוותר על שימוש במתכת יקרה לטובת גימור עשוי פלדה.
בנוסף, ה-Oyster Perpetual הוא שעון עם פונקציית זמן בלבד. כלומר אין לו פונקציות נוספות, רק שלושה מחוגים מוצבים במרכז ומציגים שעות, דקות ושניות. בנינו, לא צריך הרבה מעבר לזה כדי ליהנות משעון איכותי ויוקרתי הנושא את שם המותג "רולקס". פשוט ואלגנטי.
עם זאת, רבים מהדגמים שנמצאים בייצור כמעט ולא ניתן לרכוש ברמת הקמעונאות, כולל וריאציות מסוימות של שעוני ה-OP. במקרה כזה, השוק המשני הוא ההימור הטוב ביותר שלכם, עם מחירים שמתחילים בכמה אלפי דולרים בלבד. בדרך כלל, אתם יכולים לצפות לשלם החל מ-15,000 ש"ח עבור שעון רולקס הכי זול אצל משווק ישראלי מומחה כמו "חנות גוטהלף ע. שענים".
האם ניתן להשיג שעון רולקס בזול?
בשוק של היום, שעוני רולקס זולים בדרך כלל נופלים בטווח של 6,000 – 11,000 דולרים ומתחת לטווח המחירים. בעוד שכמה אלפי דולרים אינם זולים בשום פנים ואופן, הוא עדיין בקצה המשתלם יותר של ספקטרום שעוני היוקרה, במיוחד אם אתם מחשיבים מותגים אחרים, כמו Patek Philippe, שיש להם נקודת כניסה של עשרות אלפי שקלים. כן, קראתם נכון.
כפי שבקרוב תלמדו ממדריך הקנייה הזה, קל למצוא שעון רולקס במחיר סביר שיתאים לסגנון שלכם וישמח את חשבון הבנק שלכם, במיוחד אם אתם יודעים מה לחפש ואיפה לקנות.
מספורטיבי ועד אלגנטי, המשיכו לקרוא כדי לגלות את הבחירות המובילות שלנו עבור שעוני רולקס זולים שתוכלו שיעניקו לכם סטייל יוקרתי במחיר נמוך יחסית.
שעוני רולקס של אייר-קינג
רולקס אייר-קינג הוא בו זמנית אחת מהקולקציות הוותיקות והמשתלמת ביותר של המותג. על פי הידע של רולקס, שעון האייר קינג פותח כדי לכבד את טייסי חיל האוויר המלכותי הבריטי שלחמו במלחמת העולם השנייה. ה-Air-King הפך להיות חביב פולחן בקרב חובבי רולקס הודות לסגנונו המינימליסטי ולנקודת המחיר הסבירה שלו. לאורך ההיסטוריה הארוכה של ה-Air-King, ישנם ארבעה דגמים בולטים המציעים ערך רב:
רולקס אייר קינג 5500
הראשון הוא ה-Air-King ref. 5500, שערך את הופעת הבכורה שלו בשנת 1957. באופן לא ייאמן, רולקס המשיכה לייצר את ה-Air-King ref. 5500 עד שנות ה-90, ובכך הוא משאיר מאחור מבחר קשיח של פריטים בבעלות קודמת ובמחיר טוב עבור האספנים של היום.
רולקס אייר קינג 14000
בשנות ה-90, רולקס הציגה את ה-Air-King ref. 14000. בעוד שהשעון שומר על מארז הפלדה המוכר בגודל 34 מ"מ וחוגה לזמן בלבד, ההגנה על פני השעון היא קריסטל ספיר עמיד בפני שריטות ולא כזה שעשוי מאקריליק. יתר על כן, החוגה הכחולה התוססת של הדגם הספציפי הזה של Air-King. 14000, כולל את האינדקסים 3, 6 ו-9 שנמצאים בדרך כלל בשעוני אקספלורר, מה שנותן לאייר קינג הזה טוויסט עיצובי מסקרן.
רולקס אייר קינג 114200
הבא בתור היה הדגם של אייר קינג. 114200 שהושק ב-2007. למרות שהדור הזה של Rolex Air-King נושא את אותו גודל נרתיק רשמי של 34 מ"מ, השעון למעשה גדול מעט יותר בגלל הפרופיל העבה יותר והזיזים הרחבים יותר. בנוסף, ה-Air-King ref. 114200 היה הראשון באוסף שקיבל אישור COSC כפי שמסומן בטקסט "סופרלטיב כרונומטר מאושר באופן רשמי" על החוגה. הדגם המסוים הזה של אייר-קינג. 114200, כולל חוגה מהודרת יותר עם ספרות רומיות, 11 סמני שעות זהב לבן שיושמו ביד ומסלול דקות בולט.
רולקס אייר-קינג 116900
רולקס הפסיקה את ה-Air-King ref. 114200 ב-2014 והחליפה אותו ב-Oyster Perpetual 114200, מה שהעלה ספקולציות שזה היה הסוף של אוסף אייר-קינג. עם זאת, בשנת 2016, ה-Air-King עשה את הקאמבק שלו עם עיצוב חדש לחלוטין.
כמעט ולא דומה לקודמיו, ה-Air-King ref. 116900 כולל מארז פלדה גדול יותר בגודל 40 מ"מ שהושאל מה-Rolex Milgauss, עם מגן אנטי-מגנטי. בנוסף, בניגוד לסגנונות החוגה המאופקים בעבר, האייר-קינג החדש מתהדר בחוגה הרבה יותר ספורטיבית, עם שילוב של ספרות דקות, ספרות שעות ב-3/6/9 בדומה ל-Explorer, והבזקי ירוק וצהוב. צמיד ה-Oyster מפלדה המחודש שלו מצויד גם ב-Oyster clasp ומערכת הרחבה נוחה של Easylink בגודל 5 מ"מ להתאמה טובה יותר.
שעוני רולקס של אקספלורר
האקספלורר הוא עוד אוסף רולקס ותיק עם פונקציונליות לזמן בלבד. עם זאת, במקום מחווה לאנשי האוויר, השיקה רולקס את האקספלורר לכבוד סר אדמונד הילרי וטנזינג נורגיי שהגיעו לפסגת הר האוורסט. ה-Rolex Explorer שוחרר רשמית בשנת 1953, היה אחד משעוני הכלים המוקדמים ביותר של המותג שנבנו כדי לעמוד בהרפתקאות מפרכות.
בין שעוני הכלים הפופולריים של רולקס, האקספלורר תמיד נחשב לאפשרות ההתחלתית בהתחשב בסגנונו הדיסקרטי, במבנה הנירוסטה ובסט התכונות הפשוט שלו. רולקס עשתה מספר התייחסויות במהלך השנים; עם זאת, מכיוון שדגמי אקספלורר וינטג' זוכים כעת למחירים גבוהים בקהילת האספנים, אנו מפנים את תשומת ליבנו לגרסאות בנות פחות משלושה עשורים.
רולקס אקספלורר 14270
ה- Explorer ref. 14270 הגיע למקום לקראת סוף שנות ה-80 והדוגמה הספציפית הזו מתוארכת לתחילת שנות ה-90. בדומה להפניות שהגיעו לפניו, ה- Explorer ref. 14270 כולל מארז Oyster 36 מ"מ מפלדת אל חלד, צמיד Oyster פלדה וחוגה שחורה עם סמני 3/6/9 שעות האופייניים. עם זאת, רולקס התאימה ל-14270 עם נגיעות מודרניות כמו גביש ספיר, חוגה מבריקה, וסמני שעות זהב לבן מיושם ביד (במקום צבועים) מלאים בחומר זוהר.
רולקס אקספלורר 214270
בשנת 2010, קו האקספלורר קיבל את עדכוני העיצוב הגדולים ביותר שלו מאז הקמתו בשנות ה-50. הפקה הנוכחית Explorer ref. 214270 מגיע כעת עם מארז Oyster גדול יותר בגודל 39 מ"מ ומופעל על ידי תנועת Caliber 3132 המעודכנת, הכוללת את בולמי הפראפלקס החדשים של רולקס. הדוגמה הספציפית הזו של ה- Explorer ref. 214270 הוא דוגמה מוקדמת יותר למשפחת התייחסויות זו עם מה שנקרא Mark I Dial, הכולל סמני זהב לבן מלא 3, 6 ו-9 שעות במקום אלה מלאי הלום שהגיעו לאחר מכן.
שעוני רולקס של דייטג'אסט
ה"רולקס" הכי "רולקס" מכל שעוני הרולקס הוא ה-Datejust, שיצא לראשונה בשנת 1945 לציון 40 שנה למותג. לאורך ההיסטוריה שלו, ה-Datejust גדל והפך לדגם הנמכר ביותר של רולקס. למרות שה-Datejust כולל שפת עיצוב חזקה שהופכת אותו לזיהוי מיידי, זוהי גם הקולקציה המגוונת ביותר של רולקס עם שפע של אפשרויות חומרים, צמידים, סגנונות מסגרת ועיצובי חוגה זמינים.
Rolex Datejust 16013 & Datejust 16233
אם שעוני יוקרה קלאסיים דו-גוניים הם הסגנון שלכם, דגמי Datejust. 16013 ו-Datejust ref. 16233 הם אופציות פנטסטיות לשעוני רולקס במחיר סביר (בהתחשב בעובדה שמדובר בשעון יוקרה). לשתי הגרסאות יש שוליים מחורצים מזהב צהוב על גבי המארזים בגודל 36 מ"מ, צמידי פלדה וזהב דו-גווני, ותנועות אוטומטיות עם פונקציונליות של קביעת תאריך מהירה.
Rolex Datejust 16200 & Datejust 16234
אם שעוני Datejust מפלדת אל חלד הם יותר הסטייל שלכם, אז ה-Datejust ref. 16234 או ה-Datejust ref. 16200 יכולים להתאים עבורכם. עם הלוח המחורץ בזהב הלבן שלו על גבי מארז פלדה בגודל 36 מ"מ, צמיד Jubilee וחוגה סלמון, ר"פ זה של Datejust. 16234 היא האפשרות האלגנטית יותר.
בין אם תבחרו ב-Air-King, Explorer, Datejust – או כל שעון רולקס אחר בקצה המשתלם יותר של קשת המחירים, ברור שיהיו לכם הרבה אפשרויות לבחירה, ללא קשר לתקציב הספציפי שלכם.
בקטלוג השעונים של "גוטהלף ע. שענים" תוכלו למצוא שעוני רולקס חדשים או רולקס יד שנייה בטווח רחב של מחירים.