רולקס למכירה: מה הופך את המותג לנחשק כל כך?
רולקס נתפס בעיני רבים כמותג מספר אחת מבין יצרניות השעונים השוויצריות הגדולות. למה? מצאנו לכך 9 סיבות טובות.
סיבה מס' 1: תהילה
רולקס הוא ללא ספק המוכר ביותר מבין מותגי שעוני היוקרה בעולם. בוודאי שמעתם לא מעט את השם "רולקס" גם אם מעולם לא שמעתם שום דבר על אומגה או ברייטלינג, או אפילו על פטק פיליפ. ביסודו של דבר ישנן שתי קבוצות לקוחות של רולקס – אלה שיודעים הרבה, ואלה שיודעים מעט מאוד. חובבי רולקס קונים בשל איכותו הגבוהה ביותר. הם עשויים להיות פחות מעוניינים באומנות משובחת ומסובכת במיוחד ויעדיפו שעון איכותי וטוב ביותר לשימוש יומיומי. לקוחות רולקס אחרים לא יודעים הרבה על שעונים, רק שרולקס הוא הטוב ביותר. עבורם המניע העיקרי הוא: אם אתה מתכוון לענוד שעון, זה חייב להיות רולקס. זו מחמאה ענקית ליצרן – כי אפילו אם אדם שאינו מבין במיוחד בשעונים רואה מותג ספציפי אחד כ"מספר אחד", כנראה שהחברה עושה משהו נכון.
סיבה מס' 2: איכות המוצר
הבסיס להצלחתה של רולקס הוא איכות המוצר הגבוהה ביותר הנמשכת לאורך שנות קיומה. שעוני רולקס מציגים זמן בצורה מדויקת והם חזקים, יציבים ואמינים. שמירה על איכות גבוהה באופן עקבי עם מספרי ייצור שנתיים מוערכים של כ 750 אלף פריטים היא אומנות בפני עצמה.
השמטת אלמנטים מסובכים ומורכבים מדי משמשת לטובת רולקס. אין לשעוני רולקס טורבילונים, לוחות שנה נצחיים או משחזרי דקות – אפילו לא תנועות עם תצוגת תאריך גדולה, מחוון עתודות כוח או פונקציית אזעקה. החברה מתרכזת במה שהיא עושה הכי טוב, ומשפרת את הפירוט השוטף. לא תמצאו מסגרת מסתובבת שמתרוצצת בצורה כל כך נקייה וחלקה כמו זו של Submariner או GMT-Master II באף אחד מהמתחרים שלה – אפילו יצרנים יוקרתיים אחרים עם מוצרים הרבה יותר יקרים.
סיבה מס' 3: כל מה ששעון צריך
המשמעות של השם רולקס קשורה לעובדה שהמותג הציג תכונות חדשניות די מוקדם שהפכו את השעון למתאים היטב ללבוש יומיומי. בשנת 1914 הגיש מייסד רולקס, הנס ווילסדורף, תנועת שעוני יד למצפה הכוכבים הנודע קיו-טדינגטון לצורך אישור כרונומטר. כיום מבחן הכרונומטר (המבוצע כיום על ידי המכון השוויצרי COSC) הפך לסטנדרט עבור קליברים מכניים של רולקס. בשנת 1927 הוצג שעון היד הראשון עמיד במים ומנגנון הפיתול האוטומטי הגיע לאחר כמה שנים – כי כדי להבטיח את עמידותו במים של שעון, אין צורך למשוך את הכתר כל יום. שתי התכונות הללו באות לידי ביטוי בשם המוצר "Oyster Perpetual", שמקשט כמעט כל רולקס. ה-Datejust, שהוצג ב-1945, היה השעון הראשון ששילב את כל שלוש התכונות – סלילה אוטומטית, מארז עמיד במים ותעודת כרונומטר. יחד עם חלון התאריך בעל שמו, הוא מצויד בכל הדברים החיוניים.
סיבה מס' 4: עיצוב והכרה
הענידה היומיומית של שעון היא פונקציה של העיצוב שלו. הצורה העגולה של רולקס תורמת לעמידותו במים ולקריאות המעולה שלו. הוסיפו לזה מחוג שניות סוויפ מרכזי ומגדיל תאריך של קיקלופ (עוד המצאה של הנס ווילסדורף). האוספים הקיימים נשמרים ומשתפרים ללא הרף לאורך השנים. כל זה נתמך על ידי מומחה רולקס פרסי כריסטיאן שולר, מייסד פורטלי האינטרנט הגרמניים Luxify ו-R-L-X-Forum: "רק שינויים זהירים מאוד בעיצוב האייקוני של אוספי דגמים בודדים במהלך עשרות השנים הביאו לרמה גבוהה של הכרה." אין שינויים פתאומיים בעיצוב או זינוקים, ואפילו גדלי המארז משתנים רק בהדרגה רבה. מאפייני עיצוב אופייניים כמו הלוח המחורץ, הידיים של "מרצדס", מגדלת ה-Cyclops וצמיד ה-Oyster הם חלק מכמה דגמים שונים ולעיתים רחוקות עברו שינויים ולכן Datejust או Submariner היום נראים מאוד כמו דגמים קודמים. זו הסיבה שתמיד קל לזהות רולקס מרחוק. מומחה השעונים גיסברט ל. ברונר מכנה זאת "כלל ה-10 מטרים" – ולא רק המומחים מזהים אותם.
סיבה מס' 5: יציבות בערך
ברגע שאתם קונים רכב, ערכו יורד בחצי. עובדה זו נכונה במידה פחותה לשעונים – למעט רולקס. עבור דגמי הספורט בעלי הביקוש הגבוה אפשר לקבל רק קצת פחות ולעיתים אפילו יותר ממחיר הרכישה המקורי. זוהי נקודה אטרקטיבית עבור כל לקוח – לא משנה אם הוא קונה את השעון מסיבה זו או אחרת. זה מרגיע לדעת שקיבלת החלטה נבונה.
סיבה מס' 6: מחירי מכירות פומביות
יציבות המחיר של שעונים משומשים אך עדיין חדשים יחסית תלויה במידה רבה במחירים הגבוהים שמשיגים באופן קבוע שעוני רולקס ישנים במכירה פומבית. אחרי פטק פיליפ, רולקס הוא המותג החם הבא. יש אלפי דוגמאות להצלחה במכירות פומביות עם שעוני רולקס במהלך העשורים האחרונים. בחלק מהמקרים המחירים הגיעו לגבהים מסחררים.
רולקס מביאה לחנויות דגמים בערך כמו שהיא מצפה למכור. התוצאה היא רשימות המתנה ארוכות. המצוד אחר שעון רולקס למכירה רק מוסיף לתדמית היוקרתית והנחשקת של רולקס.
סיבה מס' 7: שיווק ותקשורת
מייסד רולקס, הנס ווילסדורף, היה גאון שיווקי. הוא בחר בשם שקל לבטא בשפות רבות ושונות ודאג שהשם הזה יודפס על החוגה – מה שלא היה נפוץ בתקופה שבה נאמנות הלקוחות הייתה לסוחר ולא ליצרן. ווילסדורף קרא לשעון העמיד למים שלו "אויסטר" ונתן רולקס לשחיינית שתכננה לשחות בתעלת למאנש (אותו ענדה על צווארה). הסיפור הנחיל לו פרסומת של עמוד שלם בעמוד הראשון של הדיילי מייל. היו גם מודעות במגזינים שבהן שחקנית צעירה הטביעה את ידה ופרק כף היד שלה (והשעון!) לתוך קערת דגים.
לגישות השיווק של רולקס יש מגע עדין יותר. החל מסוף שנות ה-70, הוא מדגיש את נוכחותו בענפי ספורט יוקרתיים כמו טניס וגולף, מרוצי מכוניות, ספורט רכיבה על סוסים ושייט. רולקס הוא "שומר הזמן הרשמי" בווימבלדון מאז 1978, באליפות ארה"ב הפתוחה מאז 1980, ובפורמולה 1 מאז 2013, מה שמראה בבירור שרולקס מייצג ספורט והצלחה.
בחנות "גוטהלף ע. שענים" תוכלו למצוא מגוון שעוני רולקס יוקרתיים, יפיפיים ונחשקים. קולקציית שעוני יוקרה למכירה מחכה לכם באתר.